logo sarnitsa new

„СЪБОР СЪРНИЦА 2018”

На 10, 11 и 12 август за четвърта поредна година в Община Сърница се проведоха културни тържества под надслов „Събор Сърница 2018”.  Прекрасното време спомогна превърналия се в своеобразна традиция празник на сърничани да бъде посетен от изключително голям брой хора - жители и гости на общината. Организаторите изненадаха присъстващите с богата, пъстра и интересна програма, както и разнообразие от атракции – както за малките, така и за големите. В същото време добрата  организация осигури спокойствието и сигурността на присъстващите при провеждането на мероприятието.

И тази година събора се проведе в три последователни дни. Спазвайки традицията, официалната програма бе открита в петък с изпълнения на домакините от фолклорната група към читалище „Просвета 1947” гр.Сърница и танцов спектакъл на ТФ „Родопски славей” при СУ „Св.св.Кирил и Методий” гр.Сърница. В трите фестивални дни участие взеха многобройни и разнообразни фолклорни групи от три области на страната – пазарджишка, смолянска и благоевградска. Присъстващите се насладиха на изпълненията на Виевската фолк група, оркестъра на Панчо Иванов, фолклорни самодейци от Буйново, Брезе, Беден, Борино, Ягодина, Кърджали, Батак, Плетена, Годешево, Кадиево, Триград. Всеобщия любимец на местната публика Николай Славеев постави върха на фолклорната програма в събота вечерта и зарадва многобройните си почитатели.

Освен с българска народна музика и фолклор, публиката имаше възможността да се наслади на фолкмаратон от изпълненията на едни от големите любимци в българската поп-фолк музика. Орхан Мурад, Шенай и Галена бяха звездите, които нажежиха  сцената на празника и заредиха присъстващите с добро настроение и много емоции в петък вечерта , а Тони Стораро зарадва многобройните си почитатели в събота вечерта.

Кулминацията на програмата бе пищна заря, която озари небето над Сърница в събота.

Домакините на събитието г-н Бозов, г-н Османджиков и г-н Байрактар поздравиха официално гостите и местните жители. Кметът на Община Сърница отправи поздравителен адрес от свое име и от името на общинското ръководство и Общински съвет Сърница. В него той направи преглед на постигнатото в общината за четирите години самостоятелно управление. Също така благодари на жителите на общината за подкрепата и доверието, което оказват на него и екипа му вече четвърта година.

Sabor2018 1
Кметът на Община Сърница отправи поздравителен адрес от свое име и от името на общинското ръководство и Общински съвет Сърница.

С присъствието си уважиха празника и голям брой официални гости. Сред тях бяха народните представители от ПГ на ДПС Халил Летифов – председател на Комисията по транспорт в Народното събрание, Сергей Чикиков, Елхан Кълков и Хайри Садъков; Юмер Хамза – Председател на Областен съвет на ДПС Пазарджик, Ведат Хюсеин - Председател на Областен съвет на ДПС Благоевград, Салих Аршински - Председател на Областен съвет на ДПС Смолян, Костадин Коев – Кмет на Община Велинград, Фахри Молайсенов – Кмет на Община Мадан, Петър Паунов – Кмет на Община Батак, Костадин Холянов – Кмет на Община Ракитово, Николай Зайчев – Кмет на Община Пещера, зам.кметове и представители на общински съвети от общините Велинград, Ракитово, Пещера, Борино, Сатовча.

Sabor2018 2
С присъствието си празника бе уважен от голям брой официални гости

Тази година, за разлика от миналогодишната, хубавата метеорологична обстановка позволи провеждането на друга интересна част на събора – народните борби. В надпреварата в неделя се включиха почти тридесет участника, като имаше две представителки и на нежния пол. Участниците мериха сили в девет отделни категории по борба. Победител в най-тежката категория  - „Баш”, стана Димитър Кумчев от Асеновград.

търсене

Проекто-наредби

Заседания

  • April 17, 2019

    Заседание 23.04.2019

    ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ГР. СЪРНИЦА 4633, гр. Сърница, ул. Свобода №20, e – mail:…
  • March 22, 2019

    Заседание 28.03.2019

    ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ГР. СЪРНИЦА 4633, гр. Сърница, ул. Свобода №20, e – mail:…

Идентификация